OKULUMUZ “ OKUL ÖĞRENCİ MECLİSİ” VE “OKUL ÖĞRENCİ KURULU BAŞKANLIĞI” SEÇİMLERİ YAPILDI PDF Yazdır E-posta

Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 13.01.2004 tarihinde imzalanan protokolle uygulamaya konulan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında, Eylül 2004 tarih ve 2564 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri” yönergesi  doğrultusunda  okulumuz Fatma Süslügil  İlköğretim Okulu’nda “Okul Öğrenci Meclisi” ve “Okul Öğrenci Kurulu Başkanlığı” seçimleri yapılmıştır.

Seçim çalışmaları “Sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı”nda Okul Seçim Kurulu ve Seçim Sandık Kurullarına rehberlik edecek öğretmenlerin seçilmeleriyle başlamıştır. Öğretmenler Kurulu Toplantısında Okul Seçim Kurulu Rehber öğretmenliğine, Bilişim Teknolojileri  dersi öğretmeni Özgür DEMİR, seçimlerde kurulacak Seçim Sandıklarında görev alacak öğrencilere rehberlik etmek üzere de 4/A Sınıf öğretmeni Seyhan KESER, 4/E Sınıfı öğretmeni Nesrin ÖZTÜRK ŞİŞMANOĞLU ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fazile ÖZTÜRK seçilmişlerdir.

Okul Seçim Kurulu, Bilişim Teknolojileri dersi öğretmeni Özgür DEMİR rehberliğinde Ezgi SAK ve Hanım Aybüke ÇİNKAYA isimli öğrencilerden oluşmuştur.

Okul Seçim Kurulu bir seçim takvimi oluşturarak işe başlamıştır. Seçim takvimi ve seçim duyuruları okulun giriş- çıkış kapıları ile koridorlardaki ve sınıflardaki panolara asılmıştır.

19. 09. 2011 tarihinde Şube Temsilcilerinin seçim işleri başlamış ve 20.09.2011 tarihinde sonuçlanan Şube Temsilcileri seçiminin kesin sonuçları 22.09.2011 tarihinde Okul Seçim Kurulu tarafından duyurulmuştur.

23.09.2011 – 26.09.2011 tarihleri arasında Okul Seçim Kurulu, Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı ile Okul Kurul Başkanlığına aday olmak isteyen öğrencilerin başvuru dilekçelerini kabul etmiştir.

Okul Meclis Başkanlığına,

Bermal KURT   8- C

Ecem Feyza BİLGİN    6-D

Gülbahar GÜN   8-F

İsmail Mert TARİHÇİ   6-A

Mehmet ATILGAN  7-D’  sınıf temsileri ,

Öğrenci  Kurul Başkanlığına,

Buse ALKAN

Fikrethan İSTEMİ

Emre TAŞ

Cemile UZUN

Serhat DAĞ

Dilara ARIK

Öğrenci Kurulu Başkan Yardımcılığına da,

Doğa Tuana YILMAZ

Nisanur ŞEKER

aday olmuşlardır.  27.09.2011 – 30.09.2011 tarihleri arasında tanıtım çalışmaları yapılmış, 03.10.2011günü mesai bitiminde seçim yasakları başlamış ve 04.10.2011 günü okul genelinde kurulan üç ayrı sandıkta oylama yapılmıştır.

Kurulan 1 Nolu seçim sandığında, 4/A sınıfı öğretmeni Seyhan KESER rehberliğinde; Yeliz KESLER, Cihan CAN ve Beyza Nur ÖZARSLAN isimli öğrenciler,

2 Nolu seçim sandığında, 4/E sınıfı öğretmeni N. ÖZTÜRK ŞİŞMANOĞLU rehberliğinde; Barış ADIKALAN, Yaren YILDIRIM, ve Ceyda İNAN isimli öğrenciler,

3 Nolu seçim sandığında da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fazile ÖZTÜRK rehberliğinde; Öznur KARACA, Niran KALE ve Buket DOĞRU isimli öğrenciler Sandık Kurulu üyesi olarak görev   yapmışlardır.

04.10.2011 Salı günü sabah saat 08:00 de başlayan oy verme işlemi akşam saat 16:00 da sona ermiştir.

Yapılan sayımlar sonucunda; Okul Meclis Başkanlığı için,

Bermal KURT                    128

Ecem Feyza BİLGİN         342

Gülbahar GÜN                 453

İsmail Mert TARİHÇİ       199

Mehmet ATILGAN          171

Öğrenci Kurulu Başkanlığı için,

Buse ALKAN                     176

Fikrethan İSTEMİ            188

Emre TAŞ                          179

Cemile UZUN                   268

Serhat DAĞ                      299

Dilara ARIK                        227

Okul Öğrenci Kurulu Başkan Yardımcılığı için,

Doğa Tuana YILMAZ        568

Nisanur ŞEKER                 749

Oy almışlardır.

05.10. 2011 Tarihinde Okul Seçim Kurulu “Kesin Sonuç”ları aşağıdaki şekilde açıklamıştır.

Okul Öğrenci Meclis Başkanı :  Gülbahar GÜN

Okul Öğrenci Kurulu Başkanı :  Serhat DAĞ

Okul Öğrenci Kurulu Bşk. Yardımcısı : Nisanur ŞEKER

Fotoğraflar için tıklayınız.